Annapurna Basecamp
Door: Maarten
Blijf op de hoogte en volg Maarten
12 April 2012 | Nepal, Pokhara
Deze week ben ik teruggekomen van mijn trektocht naar het Annapurna Basecamp.
De Lonely Planet gaf aan dat het 10 - 14 dagen in beslag zou nemen. Het kon dus ook makkelijk in 8.
Het was een erg indrukwekkende tocht en weer totaal anders dan het lopen door een stad als Kathmandu.
Wat een fantastische uitzichten!
In Pokhara was ik al twee Duitsers tegen gekomen die dezelfde tocht wilden gaan lopen. Bij het buspark kwam ik ze nogmaals tegen en we besloten vervolgens om de tocht samen te lopen.
Al snel kwamen we hoger in de bergen waardoor de uitzichten steeds spectaculairder werden. Het duurde niet lang of we zagen de besneeuwde toppen van het Annapurnagebergte. Ik was blij dat we geen gids of drager mee hadden. De weg was prima te vinden en die tas op je rug, daar wen je snel aan.. De tocht loopt van dorp naar dorp en iedere avond slaap je weer op een bijzondere plek. De vierde dag had Steffie,een van de duitsers, nogal last van haar ademhaling (had ze maar niet zo veel moeten roken onderweg). Ik besloot in mijn eentje verder te lopen terwijl zij weer terug zijn gegaan naar het hotel van die nacht. Eigenlijk vond ik het wel lekker om in mijn eentje verder te lopen, ondanks dat het met zn drieen ook erg gezellig was!
Die dag was ik al vroeg bij de laatste stop, voor de laaste tocht naar het basecamp. Qua hoogte wordt het afgeraden om op dezelfde dag door te lopen. Echter was het nog erg vroeg en het weer was super dus besloot ik door te lopen. Wat gaaf zeg! Zo door de sneeuw banjeren op meer dan 4000 meter hoogte!
De omgeving van het basecamp is echt onbeschrijvelijk. Die middag heb ik nog lekker zitten kaarten met een paar Engelsen en Amerikanen. In de ochtend ben ik vroeg op gegaan om van de zonsopkomst te genieten. Ook zeker de moeite waard!
Op de terugweg heb ik nog lekker liggen badderen in de 'hot springs'. Vervolgens heb ik een rustigere route genomen naar het beginpunt, Biritanti.
Eenmaal weer in Pokhara aangekomen vond ik dat ik wel een massage had verdiend. Oeh heerlijk! En daarna (sorry kon het niet laten) heb ik een fiets gehuurd om lekker door Pokhara te cruisen. Vandaag heb ik een poging gedaan om in een scheve kano over het meer te varen.
Deze week is het Nepalees nieuwjaar. Dit wordt gevierd op een festivalterrein, dichtbij het centrum. Haha dat gaat er toch wel even wat anders aan toe dan bij ons. Er werd tenenkrommend vals gezongen; je hoorde van alles door elkaar heen en op de kermis waren ze de attracties nog in elkaar aan het lassen.. Ik zeg: TOP!
Daarnet heb ik een buskaartje gekocht om naar Bandipur, een oud stadje in de bergen, te gaan.
12 April 2012 - 13:43
Olga:
Wauw wat geweldig Maarten. Ah wat lief de foto met Anne en gatsie het monument voor overleden trekkers......doe je wel voorzichtig. Toch doorgaan met wandelen terwijl het afgeraden is..........oh jee, maar inderdaad het is schitterend. -
12 April 2012 - 13:48
Mathijs:
Wil je de volgende keer je verhaal niet zo abrupt beëindigen? Ik liep te zoeken naar de 'lees verder'-knop. Maar de foto's maken veel goed :) -
12 April 2012 - 15:06
Betty Essers:
Hoi Maarten,
Bedankt voor je telefoontje toen je op weg was naar Schol.
Wat een hoogte 4000 m dan roken ook piepen lijktme. Wat een ervaringen heerlijk. Dat genieten zal zeker lukken. Hier giet het. Liefs Betty -
12 April 2012 - 19:05
Jurgen En Maaike:
Hey Maarten,
Zo te horen heb je het wel naar je zin daar. Wat een mooie foto`s zeg!
Oja wat een sexy baardje Maarten!
Groetjes van Jurgen en een dikke kus van Maaike!
12 April 2012 - 19:13
Tessa:
Wauw wauw!!! Jij hebt het volgens mij onwijs naar je zin!!! Geniet ervan xx -
13 April 2012 - 19:46
Jitschak:
Ga zo door makker, je krijgt warempel al haren op je kin ;-) -
15 April 2012 - 13:48
Lisette:
Wauw tof! Echt hele mooie foto's. Die met die kip is wel favoriet en met die meisjes is ook erg schattig.
Leuke verhalen ook. Net goed dat die Duitser ademhalingsproblemen kreeg, moet ze maar niet roken :)
Nog ongelooflijk veel plezier! -
19 April 2012 - 19:53
Miriam Theiner:
Maarten echt in de bergen.....het dak van de wereld man. Het lijkt me een geweldige ervaring.
Aan je schrijfstijl lees ik hoe je geniet van alles. Deze ervaring neemt niemand je ooit nog af.
Trouwens, ooit gedacht aan een cariere als fotograaf? Prachtige foto's.
Ga door met genieten en ik kijk af en toe mee.
Groeten van Miriam. -
25 April 2012 - 13:48
Ellen Koerkamp:
Maarten wat doe je het goed!We zijn trots op jou.xxx -
28 April 2012 - 12:00
Ellen ( Roalte ):
Ja, nee zeg, zet ik mijn reactie bij het verkeerde verslag .. pfff... naja zeg! :D -
29 April 2012 - 10:33
Annelieke:
Wauw! Stikjaloers zit ik je verhalen te lezen ;) Het spat ervan af dat je zit te genieten, blijf dat vooral doen (ook met uitslag -hoorde ik van Tes-)
Liefs, Lieke -
29 April 2012 - 16:11