Eerste ervaringen: Onwijs tof!
Door: Maarten
Blijf op de hoogte en volg Maarten
02 April 2012 | Nepal, Pokhara
Hier is mijn eerste berichtje vanuit het prachtige Nepal. Momenteel zit ik in Pokhara, een erg toeristische stad aan een groot meer. De reis begon in Kathmandu en mijn eerste ervaringen waren al ongelofelijk positief! Op het vliegveld heb ik mij al zitten verbazen over de super goede samenwerking bij het kopen van een visum. Drie mannen zaten op een rijtje en ieder had zijn eigen taak. De een krabbelde iets op een papiertje en nam geld aan. De tweede schreef ook nog iets op en de derde zette een stempel. Prachtig!
In het vliegtuig had ik o.a. een Belg ontmoet, welke al eens in Nepal was geweest. We besloten samen met de taxi de stad in te gaan. Hier begon het avontuur pas echt! In een piepkleine Suzuki Alto (daar rijden ze allemaal mee hier) zaten we opgepropt te genieten van alle indrukken. Kortom: een en al Big Smile.. Overal waar je keek zag je rotzooi langs de straten en kwamen de meest diverse luchtjes aan mijn neus voorbij. De mensen hier rijden als gekken en de chauffeurs met een minitaxi doen alsof ze een grote jeep hebben.
Mijn verblijf in Katmandu is me erg goed bevallen maar omdat het er zo onwijs stoffig is ben ik na twee dagen vertrokken. In Kathmandu ben ik veel in de wijk Tamal geweest en heb ik een tocht gemaakt naar Swayambunath (Monkeytempel). Het verbaast me, met hoeveel mensen je in contact komt wanneer je een dagje rond loopt. In een een of andere buitenwijk heb ben ik zelfs een Nederlands stelletje tegengekomen waar ik ook al mee in het vliegtuig zat! We spraken af om samen wat te gaan eten die avond. Dit was erg gezellig en we hebben ook meteen kennisgemaakt met het nachtleven van Kathmandu. Ook de moeite waard! Nepalezen die The Doors en U2 zingen.. das natuurlijk succesvol!
Om Kathmandu uit te komen besloot ik met de lokale bus te gaan en dit was echt de moeite waard. Mijn reis naar Gorkha duurde een uurtje of 6/7 ((120 km ongeveer) en het was in een typische 'Tata' bus. Om de haverklap stonden we weer stil omdat de bus nog niet vol genoeg zat. En toen ik dacht: ' nu zit ie toch erg vol' , konden er nog wel tien mensen bij :)
Eenmaal in Gorkha leek het eerst een stoffig stadje. De volgende dag bleek hoe mooi de 1500 strappen naar de tempels op de berg waren. Overal waar je op de trappen keek lag bloed van de geofferde dieren, de dag ervoor. In de Lonely Planet stond dat je bij de tempels niet mocht fotograferen.. Tot mijn verbazing vroeg een van de wijze oude mannen of ik naast hem kwam zitten. Hij legde zijn hand op mijn been en we kletsten wat. Na verloop van tijd vroeg hij of ik een foto van hem wilde maken. Haha dat heb ik dus maar gedaan! Het was een erg mooie en rustige plaats en ik heb nog een tijdje heerlijk naast deze man gezeten en genoten van het uitzicht. En ik was ook echt de enige westeling hier. Dat merk je ook aan de mensen die toch wat meer met verbazing naar me zitten te kijken of zitten te giebelen.
Nu zit ik in Pokhara en heb dus alweer een hobbelige reis achter de rug. Onderweg prachtige uitzichten over de rijstvelden, bergen en rivieren. wel is het hier nog steeds mistig/stoffig. Hetgeen ik nu van Pokhara heb gezien is nog niet echt fantastisch. Tis erg toeristisch. Het meer is wel mooi. Morgen ga ik op zoek naar een mooie trektocht zodat ik echt de bergen in het Annapurnagebergte kan zien. Ik ben heel erg nieuwsgierig!
Ik zal snel weer wat van me laten horen!!
groetjes Maarten
02 April 2012 - 12:48
Tessa:
JJJJjjjeeeeeeeeeeeeeeeeeeehhhhhhhhh wat ontzettend leuk om te lezen:) Geniet er maar goed van!
liefs Tessa -
02 April 2012 - 12:55
Olga:
Ik zit in de klas en zei dit van jou, maar heb het nu nog niet goed geleze. Die 36 graden zagen ze wel zitten.
gr. Olga -
02 April 2012 - 13:28
Olga:
Wat een reus lijk jij naast dat kleine mannetje. Nou om jaloers van te worden. Geniet ze. -
02 April 2012 - 15:51
Mathijs:
Vet om te lezen! En mooie plaatjes schiet je nieuwe toestelletje hoor :) veel plezier nog, grt -
02 April 2012 - 16:23
Simone:
Heey! Superleuk om te lezen!!! !Geniet lekker van alles wat je de komende weken nog tegen gaat komen!
X Simone -
Heel veel plezier nog!
Groeten Ronald -
03 April 2012 - 14:11
Tessa Spithoven:
Fijn om te lezen dat je goed over bent en nu al zoveel gave indrukken hebt! En die massale keuze voor de Suzuki Alto snap ik wel...! -
04 April 2012 - 11:19
Renée:
Hee tof, Maarten! Lijkt me gek om plotseling in zo'n volkomen ander (vreemd) oord te zijn. Geniet ervan!
P.S. Dat wordt dus een mooie Suzuki voor jou dus in Nederland :p -
04 April 2012 - 19:26
Jurgen En Maaike:
Hey Maarten,
Leuk reisverslag, we houden het bij!
Heel veel plezier in de bergen.
Groeten vanuit Emmen
06 April 2012 - 15:08
Bart:
ziet er tof uit man!
06 April 2012 - 15:37
Pieter:
Hey Maarten!
Tof verhaal en mooie foto's! Goed ook dat je je zelf hebt laten betasten.., Erg cultureel! ;)
Geniet ervan!
Xx -
08 April 2012 - 18:02
Miranda:
Hoi Maarten.
Wat maak jij zo toch veel mee. Superknap dat je dit durft en doet. Wij zijn trots op jou. ik hoorde van jou moeder dat je nu de bergen in gaat met twee andere mensen. Dat klinkt toch wel wat veiliger. Heel veel succes, veel plezier en tot weerder horen. ps. Ook de groetjes van oma. Ik zal haar dit laten lezen. -
08 April 2012 - 19:43
Berit & Renee:
Hee Maarten! Dat ziet er goed uit :D Suuupergave foto's, heel veel plezier nog en we zijn benieuwd naar de verhalen!!! Xxx berit en renee (vanuit den bosch, net iets minder exotisch :P) -
28 April 2012 - 11:58
Ellen ( Roalte ):
Ha neefje,
Wat geweldig hoe je dit allemaal doet! Top man! Prachtig verslag mét prachtige foto's zou de meest verstokte thuisblijver jaloers maken ;D
Geniet ervan en zorg goed voor jezelf!
Liefs van ons (L)